onsdag 11 mars 2009

Läkarkoll på bvc

Idag var vi båda kallade till läkarbesök på bvc. Elis skulle på en lite försenad 1,5 årskontroll och Noah på 6-8-veckorskontrollen. Elis gillade INTE att träffa doktorn! Det gick bra att bygga med klossar och rita, men när doktorn skulle känna, klämma och lyssna visade Elis att han har en egen vilja och när sprutan skulle ges hade han hunnit bli riktigt arg och ledsen :( När allt var klart släppte det dock snabbt och Elis lekte fint vidare med klossarna och var jättenyfiken på vad doktorn gjorde med Noah! :) Noah var på bättre humör under besöket. Han lät sig klämmas på utan större protseter, men när han blev tvungen att ta ett blodprov på laboratoriet så visade han att han och Elis är bröder! ;) Han skrek och grät...som en stucken gris! Hur som helst är vi nu hemma igen och glada och nöjda, som vi brukar vara! Vi fick ju båda OK-stämpel i rumpan :)
Lite siffror från idag:
Noah: 5240g (har gått upp 410g på en vecka) och 57,5cm lång (har vuxit 2cm på en vecka)
Elis: 15,3kg (men päronen tror att BVC-Eva sett fel för hemma väger han något på 13kg!) och 87cm lång (har vuxit 9cm på ett halvår)

1 kommentar:

Alvin sa...

Noah vad äter du? Du är snart fatt mig o jag e sbart 7 månader. Jag väder ca 7kg tror mamma. Vi var ju lika stora när vi kom ......